14 jun 2015, 12:49

Били сме работливи?! 

  Poesía » Civil
332 1 0

       

 

          БИЛИ СМЕ РАБОТЛИВИ!?

 

Навремето били сме работливи

и всички са ни сочели със пръст,

а днес сме търтеите мързеливи,

облегнати на своя дебел гъз!

 

Научихме в живота хитрините...

През "куп за грош" е земния ни труд,

и без морал си търсиме парите,

нормалния човек за нас е луд!

 

Все чакаме от "горе" на готово...

Понякога работим щем-не щем.

Замазваме нещата с празно слово...

Но дневно все пак три пъти ядем!

 

Завиждаме на чуждото имане,

и гледаме от него да крадем,

а когато и това не стане,

като видрите, ташака си ядем!

  09.05.2015г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??