Прежуря Слъчевият диск!
Мараня блести под клепки примижали!
Душа настръхнала като врабец!
Сърцето бие в крехкото телце!
Искри фонтанови небето отразява!
Хиляди усмивки слънчогледови и сладки!
Нейде там живот кипи, създава и гради!
Дали съм там?... какво пък, хайде де!
Ръце полагам, топли - меки,
на две глави момчешки, чорлави и чисти!
И Благослов, като акорд Пророчески!
© ДАНИЕЛА РАЙКОВА Todos los derechos reservados