27 mar 2020, 7:26

Благовещение 

  Poesía
1122 6 9

 

Каква ли блага вест да ви разкажа? 
Едва ли сте останали без вести...
Пред собствената съвест сме на стража.
И мислите ни бягат все злочести.

 

Какво бе вчера... а какво е утре –
не може никой ясно да предвиди.
Ще мръдне Бог със малкото си кýтре...
в пашкул ще ни увие – какавиди.

 

Дали ще станем светли пеперуди,
или в пашкула ще останем свити?
Дали светът от нас ще се учуди,
или ще зъзнем сиви и сърдити?

 

Бъдете вестоносци вдъхновени.
На себе си носете благи вести.
И не живейте скучни, примирени... 
Летете смело и летете често.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??