19 may 2014, 21:32

Блатна приказка 

  Poesía » De amor
449 0 7

Господи, как се страхуваше
Блатният дух!
Много жени бе издавил
в прегръдка зелена!
Още по-много - окалял
и после затрил
в ракитака по бреговете!

Ала отскоро бе срещнал
една
не жена, а момиче.
Влезе в него, изкъпа се и го разбра.
И му прости.
А той я обикна.

И се напъна да се окичи с цвят

Блатният дух,
да пресъхне блатата си.
Господи, колко много
го бе страх
да не я задуши във обятията си!

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??