9 ene 2022, 10:12

Блатната царица 

  Poesía
763 0 12

Жаба кикерица,

блатната царица,

Бузите надува!

Гордо, гордо плува.

Стигна до брега.

Вдигнала глава,

глас изви сега.

Чуйте твари блатни!

Поданници златни!

Вашата царица,

Жаба кикерица,

на купон ви кани!

Имаме мушици милиони!

Няма тука омикрони!

Идвайте свободно!

Хапвайте охотно!

За здраве на вашта царица,

Жаба кикерица!

Чу я Щърко от тръстиките.

Скокна с дългите крака.

С клюна остър щипна я

и отнесе в пустошта.

Може и да няма омикрон,

но той е гладен! И е на купон!

 

© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??