9 янв. 2022 г., 10:12

Блатната царица 

  Поэзия
773 0 12

Жаба кикерица,

блатната царица,

Бузите надува!

Гордо, гордо плува.

Стигна до брега.

Вдигнала глава,

глас изви сега.

Чуйте твари блатни!

Поданници златни!

Вашата царица,

Жаба кикерица,

на купон ви кани!

Имаме мушици милиони!

Няма тука омикрони!

Идвайте свободно!

Хапвайте охотно!

За здраве на вашта царица,

Жаба кикерица!

Чу я Щърко от тръстиките.

Скокна с дългите крака.

С клюна остър щипна я

и отнесе в пустошта.

Може и да няма омикрон,

но той е гладен! И е на купон!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??