29 may 2012, 21:48

Бледорозовите вишневи цветове 

  Poesía » Otra
385 0 0

Бледорозовите вишневи цветове

заспаха върху кървав лед -

непропукван той от векове,

да се претопи му идва ред.

 

Но бледорозовите вишневи цветове

не знаят що е студ, ни мрак.

Грабнаха ги люти южни ветрове,

отнесоха ги във ада чак...

 

И бледорозовите вишневи цветове

усетиха и що е жар -

те пламнаха във чужди грехове,

стопиха се във  тоз пожар...

 

А нейде там - във вечний мрак,

пепел чиста някого зове:

с дъха на светъл кукуряк 

и бледорозовите вишневи цветове.

 

 

© Цветина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??