6 jul 2010, 21:09

Близо до рая 

  Poesía » De amor
690 0 4

 

 

 

                                БЛИЗО  ДО  РАЯ

 

 

                        Летяхме с  кораб, самолети,

                        пътувахме  почти  до  края,

                        живяхме в  бедност, без куплети,

                        да търсим... Има ли го рая?

 

                        Над острови звезди  видяхме -

                        и  едри  бяха, и  омайни,

                        изгубихме се, после  бяхме

                        повлечени  в  река незнайна.

 

                         Накрая  стигнахме  морето,

                         във  ъгъла  на  залив  древен

                         венча  ни  с  облаци  небето -

                         аз  бях  Адам, ти  беше Ева.

 

                                                            Илия   Вълчев

 

© Илия Вълчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??