Блус
Разбърквам пак коктейл от думи.
Протяжен блус в среднощен час.
Уиски? Бърбън? Колко струва
парчето лед останало от нас?
Въпрос без отговор. Скандално!?
Ледът стопен... от празнота...
А питието... Колко... театрално
отвърна ти от мен глава...
Раздиращ блус на Гари Мур
разпъва мислите ми в безпорядък.
Дали в Луна или пък в Moon
превръщаш ме оттук нататък?!...
Душата ми събличаш многократно.
Облечена във страст оставам.
Червена светлина... И лъч обратно
разлива ме... Различността си давам...
Без сън... Сънувам... А съм будна.
И светла съм за тебе тази нощ.
Защото срещата ни днес е лунна,
а ти си блус от моя звезден кош...
© Теди Савчева Todos los derechos reservados
Браво и от мен!