15.06.2007 г., 23:14 ч.

Блус 

  Поезия
766 0 12

Блус

Разбърквам пак коктейл от думи.

Протяжен блус в среднощен час.

Уиски? Бърбън? Колко струва

парчето лед останало от нас?


Въпрос без отговор. Скандално!?

Ледът стопен... от празнота...

А питието... Колко... театрално

отвърна ти от мен глава...


Раздиращ блус на Гари Мур

разпъва мислите ми в безпорядък.

Дали в Луна или пък в Moon

превръщаш ме оттук нататък?!...


Душата ми събличаш многократно.

Облечена във страст оставам.

Червена светлина... И лъч обратно

разлива ме... Различността си давам...


Без сън... Сънувам... А съм будна.

И светла съм за тебе тази нощ.

Защото срещата ни днес е лунна,

а ти си блус от моя звезден кош...

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??