Блясък
Блясък на мълния раздра небето,
сякаш огнена стрела заби се в земята.
Запали старо дърво далеч в полето,
излетяха птиците, запали техните гнезда.
Блясък на меч проблясвал в ръката
на прабългарите дошли на таз земя!
Отвоювали с кръв в бой страната,
за синовете им да имат своя родина!
Блясък на жена, на една красива жена,
завладява мъжа с чар и с усмивка добра.
Сърцето усеща я, то я веднага позна,
една истинска жена, с добра душа!
Блясък на доброта, той идва дълбоко от сърцето,
душата блести с неговата вълшебна красота!
Усеща го със своите сетива от малко детето,
а то ще го запази и предаде на своите деца!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados