29 oct 2022, 19:27

Богинята на песента 

  Poesía » Otra
640 0 0

Докосната от Бог щом е родена,

тя с чуден глас на ангел е дарена.

Със песента и времето танцува,

като художник цветове рисува.

 

Рисува тя пейзажи, а душа трепери,

когато песента сърцето ми намери.

Красива муза с глас като на цвете,

разцъфва цвят от всичко чуто и прието.

 

Тя пее и със песен сякаш съществува,

реална ли е или всъщност я сънувам.

Къде ме водиш в светове далечни,

във красота обвити с музиката вечни.

 

Не, тази песен твоя си е нереална,

тя носи сила с красота фатална.

Лек за душата здрава или, ако страда,

Богиня музикална в своята естрада.

 

А песента си леко пуска като по наклон,

Богиньо моя пред таланта ти поклон!

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??