02.09.2019
Боже,опази мъжете...
В град голям площад известен е събрал
тълпа бунтовна.И само от жени!Сеир...
Около тях-мъже,но никой нищо не разбрал
защо,а и какво ли иска тоя панаир?...
Едни слушали гълчавата,четейки и плакати,
други молили съдбата съдник да им прати,
някои се усмихвали и кръстили трикратно,
а имало и гледащи безмълвно и неадекватно...
И многото жени крещяли с думи и дебати,
/като че са в парламента-будни депутати.../
за смяна заповедите,известни Десет Божи,
писани от мъже-монаси,не от магистрати!
Мъже-жени са равни,ново право да се сложи!
Та надписите със изисквания тъй зовяли:
-Не цапай,въпреки,че само ти почистваш!
-Поръсиш ли подпийнал дрехите на пода-
не ги ли махнеш -търсИ ги под балкона
или в контейнер за боклук и да не искаш...
-ЗабравИ,че хъркал си преди!Забранявам,
че ТИ ще си изхвърлен вън,дори и сънен...
-Пушач си бил,но вече НЕ!Не разрешавам!
-Мачове ще гледаш на година високосна,
и то ако сериала ми не ме докосва!..
-ГлезИ ме седмично пет пъти с манджа!
-За жена друга-и на сън поглед не изваждай!
-За прането в понеделник -сам си се сетИ!
-Пред колеги и приятели само мен хвалИ!
-Къщата ,помни- без хляб не я оставяй!
-Никога,пред мене "гък" дори не казвай!
-Не търпя противоречия!Ще те наказвам!....
и всичките ти секс желания ще отказвам!....
Питаш ли ме до сега,как съм оцелявала така?..
А уж съм нежната страна!Било съдба....
-От днес нататък -няма вече равни,а обрат
и ще се казва съвсем просто...матриархат!!!
Боже,опази мъжете ,пък аз казвам!!...
Че никого и хич не искам да наказвам!!
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados