БОЖЕСТВЕНА КРАСОТА
Бог раздавал е със шепи и не е пестил,
теб когато е създавал, и те сътворил.
От всичко в изобилие и щедро ти е дал,
снабдил те е с огромен, скъпоценен арсенал.
Дарил те е с лице чаровно и красиво
и тяло атлетично на животно диво,
привличащи досущ като магнит жените,
а видят ли те се обръщат и звездите.
Дал ти е блестящи, проницателни очи,
които да пронизват сърцата със стрели.
Погледне ли сияйната твоя усмивка,
пленено и слънцето спира за почивка.
Надарил те е с божествената красота -
хипноза за очите и спираща дъха.
Под звуци нежни на мелодия игрива
луната, гледайки те нощем, не заспива.
А в тази съвършено прелестна обвивка
втъкал е някак със обшивка след обшивка
необикновените си малки чудеса
и изобретил е изключителна душа.
С плам добавил е сърце забележително -
състрадателно, почтено и чувствително,
което доброта да пръска поголовно,
любов безмерна да дарява безусловно.
А на мен ми даде привилегия една -
аз да срещна таз невероятна красота,
за да ме докосва и въодушевява
и земните ми дни да вдъхновява.
Веси_Еси
© Еси Todos los derechos reservados