9 янв. 2016 г., 20:51  

Божествена красота 

  Поэзия » Любовная
1610 2 2

БОЖЕСТВЕНА КРАСОТА

 

Бог раздавал е със шепи и не е пестил,

теб когато е създавал, и те сътворил.

От всичко в изобилие и щедро ти е дал,

снабдил те е с огромен, скъпоценен арсенал.

 

Дарил те е с лице чаровно и красиво

и тяло атлетично на животно диво,

привличащи досущ като магнит жените,

а видят ли те се обръщат и звездите.

 

Дал ти е блестящи, проницателни очи,

които да пронизват сърцата със стрели.

Погледне ли сияйната твоя усмивка,

пленено и слънцето спира за почивка.

 

Надарил те е с божествената красота -

хипноза за очите и спираща дъха.

Под звуци нежни на мелодия игрива

луната, гледайки те нощем, не заспива.

 

А в тази съвършено прелестна обвивка

втъкал е някак със обшивка след обшивка

необикновените си малки чудеса

и изобретил е изключителна душа.

 

С плам добавил е сърце забележително -

състрадателно, почтено и чувствително,

което доброта да пръска поголовно,

любов безмерна да дарява безусловно.

 

А на мен ми даде привилегия една - 

аз да срещна таз невероятна красота,

за да ме докосва и въодушевява

и земните ми дни да вдъхновява.

 

Веси_Еси

© Еси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??