На силата ми сила даваш, Боже,
на вярата прибавяш нова вяра.
Показваш ми, че с Теб ли съм ще може
да придобивам благодат във пълна мяра.
Пресъхналия кладенец ти напояваш,
замъждялия фитил разпалваш в буен пламък.
На заблудената овца пътя показваш,
правиш меко сърцето ми от камък.
По прави пътища със себе си ме водиш,
избрал си ме преди света да създадеш.
Дори когато с кръста тежък ходеше
не се поколеба за всички да умреш.
Повика ме по име с глас небесен,
на мъдрост учиш ме от словото Си живо!
Отнемаш страховете ми със песен,
от любовта Ти със копнеж отпивам.
Това си Ти – Създател, Бог, Родител!
Величие и нежност в думи две:
АЗ СЪМ! Да, всичко Ти си, Господи!
А аз – съм Твоето дете!
© Галина Пенева Todos los derechos reservados