21 may 2007, 15:40

БОЖИИТЕ СЪЛЗИ 

  Poesía
842 0 13
Гръмотевично се разхленчи небето
и потекоха Божи сълзи,
наводниха света дъждовете
на две силни, всевишни очи.

Те попиваха в почвата твърда
и превръщаха всичко във кал.
Ала Бог е всеможещ и мъдър,
Той разливаше своята жал.

И душата Му с тътен ревеше,
със светкавици хвърляше жар.
За човека, сам Бог се гневеше
и му прати потоп като дар.

Да, човекът безкрайно грешеше.
Бе забравил за своя Баща.
десетте Му закона не щеше
да признава за лична съдба...

Не издържаш ли, Господи мили?
Лицемерни са твойте чеда.
Днес сълзите дълбоко попиват
и изкарват на показ калта...



© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??