15 dic 2012, 20:37

Боли, но ще отболи 

  Poesía » De amor
514 0 8

В душата ми има тревога

и няма за нея покой.

Какво да я правя, за Бога!

В какво е виновен пък той?

 

Аз зная обаче какво е

и имам за всичко хабер.

Душата без листи дърво е

и суха асма в гроздобер.

 

Голяма любов ме напусна-

останах без захар и сол.

Вечеря и закуска безвкусна -

и празен е пустият хол.

 

Не знам и какво да направя,

но няма да правя сеир.

Ще мога ли да го забравя

по пътя и този баир?

 

Не се извинявай, за Бога!

Не ти се и сърдя дори.

Ще мине и тази тревога,

ще дойдат и други зори.

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??