Болното зайче
Мъничкото бяло зайче -
най-доброто ми другарче,
със снежинките играло,
ала днес се разболяло.
Разтревожената Зайка
му сварила чай от лайка.
Аз пък морковче открих
и на Зайко го дарих.
Щом го Зайчето изяло -
бързо, бързо оздравяло.
Утре тръгваме с шейната
на пързалка в планината.
© Лилия Велчева Todos los derechos reservados
да пишеш продължавай ти!
Да се отказваш ти недей,
а с мене се засмей!