27 sept 2009, 10:24

Боряна и змеят 

  Poesía
496 0 8

Тънката лента реката си вие,

зажаднялото лято водите й пие.

Млади овчари на сянка пладнуват,

малки моми в реката лудуват.

 

Тъмна сянка пропълзя над земята,

хладни води реката замята.

Змеят Горянин за булка пристигна,

грабна Боряна и високо се вдигна.

 

Че скочи Стояна - най-личният момък -

и змеят прободе в сърцето.

С огъня змеят беше тъй ловък –

паднаха и двама сред полето.

 

Остана Боряна - млада вдовица,

сама да отгледа двете дечица.

Целува я нощем в съня й Стояна,

с дъха си гори я Змеят Горянин…

© Веселка Пенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??