29 jun 2006, 10:11

Босоногото момиче 

  Poesía
763 0 2
            с много обич на  Мария (Tenderheart78)

      Едно момиче босоного
      танцуваше с теб в русалска нощ,
      венче от цветя виеше,
      наричаше да бъде с теб - цял живот!

      С ветровете хукнала да си играе,
      молитви отправяше в тънък здрач.
      Гората тихо приюти я в прегръдката си,
      в ...синя нощ.

      В менчето заранта с билки
      гадателката стара отреди:
      -Не е за теб , момиче мое,
       пази се от беди!

     Цветята аромат загубиха,
     тревите спраха да шумят,
     а вятъра,онзи лудия
     приседна замислено на кръстопът.

     Русалките събраха ризи,
     побягнаха в дивата гора.
     Самотен славея зареди трели
     за болката от любовта!

     Босоногото момиче се затича,
     с обичта в своето сърце,
     ето го , зад теб то наднича
     и те моли: пази любовта!

© Евелина Мавродиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??