Ботева земя
Ботев!
Име свято в нашите сърца,
човек, отдал живота си
за българската свобода.
Българин велик е той!
За отечеството наше
талантлив творец
и войвода славен.
В тъги и неволи
той герой един е,
и с душа и оръжие
за свободата българска стреми се.
Достоен, честен, справедлив!
И сърце му храбро
за едно се бори -
да дойде края на тез български неволи.
И воля има!
И клетва е дал!
И слово, и дело
в едно е събрал!
И сърце юнашко
за свобода тупти.
За свобода българска
и славни дни!
Живеем гордо ний
на тази Ботева земя.
Земя, изпълнена със слава
от далечни, епични времена,
когато бяхме без държава
и героите без имена.
Земя, попита със кръвта
на нашите деди.
Земя, жадна за свобода
и хиляди мечти...
Живеем гордо ний
на тази Ботева земя.
© Лъчо Няма значение Todos los derechos reservados