26 may 2006, 12:40

БРАЧНО 

  Poesía
693 0 4

БРАЧНО

Съпруже, задръж свободата!
Развързах копринен конец,
по който протича самата,
страхливост, изплела венец.

От възела, стягайки примка,
кървее ни брачен олтар.
Пред поглед на сватбена снимка,
променя ни време–злобар.

В безкрайната сляпа окръжност
придърпвах ревниво въже,
душейки всевечната мъдрост -
в затвора, любов не расте!
                 26.05.06.

© Милена Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??