May 26, 2006, 12:40 PM

БРАЧНО 

  Poetry
691 0 4

БРАЧНО

Съпруже, задръж свободата!
Развързах копринен конец,
по който протича самата,
страхливост, изплела венец.

От възела, стягайки примка,
кървее ни брачен олтар.
Пред поглед на сватбена снимка,
променя ни време–злобар.

В безкрайната сляпа окръжност
придърпвах ревниво въже,
душейки всевечната мъдрост -
в затвора, любов не расте!
                 26.05.06.

© Милена Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??