Много рядко се срещаха
на тези два бряга
тези два коня
и никой не питаше другия
"как е".
Те живееха не толкова близко
и не толкова явно се срещаха
през мъглата
със погледи.
Но един ден
когато утрото нямаше мирис
но имаше звук на жужене
единият кон се загледа във водата
и откри
че с другия кон си приличат безкрайно.
Оттогава той спря да се пасе край реката
и повече никога
не видя себе си.
© Стела Todos los derechos reservados