7.10.2016 г., 19:43 ч.

Брегове 

  Поезия
426 0 0

Много рядко се срещаха

на тези два бряга

тези два коня

и никой не питаше другия

"как е".

Те живееха не толкова близко

и не толкова явно се срещаха

през мъглата

със погледи.

Но един ден

когато утрото нямаше мирис

но имаше звук на жужене

единият кон се загледа във водата

и откри

че с другия кон си приличат безкрайно.

Оттогава той спря да се пасе край реката

и повече никога

не видя себе си.

© Стела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??