10 dic 2015, 0:19

Брегът осиротява 

  Poesía » Del paisaje
264 0 0

 

Брегът осиротява

След лекомислието на Деня,
брега осиротява.
Пред мен,...
ръце потрива само
Черния байрак...
Самотен Плажа тук,
със босите си стъпала остава
и почва да прецежда бавно
лепкавия мрак...

 

Запалват се в небето ни
една след друга и звездите...
Опипва ни с ръцете си
мастиления мрак.
А хоризонта затъжи
че няма вече светлините,
и Лятото нахлупва бавно
сивия калпак!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??