12 mar 2015, 19:34

Бряг 

  Poesía
338 0 1

 

 

 

Ти ли беше този,

ти ли беше, свят,

който тъй ме омагьоса

с твойта обич и омраза?

Ти ли мен ме раздвои,

ти ли мене парчелоса,

когато оттук се свих,

а ти ме оттам халоса?

Обеднях ли с тебе

или станах по-богат?

Знам ли - беше ми потребен

да се добера до моя бряг.

Ах, бряг, порив възвишен,

не го достигнах аз,

достигна го душата преди мен,

аз заседнах в ракитака...

А сега, мой Живот, мой Дух,

дето избърза тъй пред мене,

тебе питам, чуй,

не се прави на глух,

как докрай да те живея...?

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??