27 jun 2007, 22:44

Бряг лилав 

  Poesía
613 0 6

От Sirius и...

-Отвори вратата към брега... ЛИЛАВ
и надникни в един нов прекрасен свят.

-А ако... пантите... ръждясали са...
и вратата СКЪРЦА... твърде ЖАЛНО?

-Със звезден прах ги щедро посипи...
и смисъл нов чрез пясък златен наръси

и те... ЩЕ ОТРАЗЯВАТ... онзи звезден миг...
-А дали ЩЕ СЕ ОТКРЕХНАТ... тежките врати

към световете в скреж потънали съдбовни...
отвъд мига... във светлината на... нощта?

А и  всичко ПОРЪСЕНО с пясък... пък било то
дори... ЗВЕЗДЕН... ще скърца доста НАВЯРНО

-Но ще е вълшебно... и така ПРЕКРАСНО,
че светлината НОЩНА... просто ще блещука,

а водата морска ще е гигантско огледало
в което всичко магично ще се удвоява...

-Магията присъства... навсякъде около нас
само... напрегни си сетива... и Я открий...

-А ти  светлината божествена с ръка закрий...
и мъдростта в магията... отново преоткрий...

и своята... СТАРА ТЪГА в нея старателно СКРИЙ...
-Мъдрост чрез МАГИЯ не желая ДА ДИРЯ...

единствено в усмивката ти отново ще я открия...
и нежно с ефирен  воал от обич ще я покрия...

че с  усмивка СЕ ДАРЯВА... нежността,
а тя е неувяхващото цвете на любовта...

© Пламен Йовчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??