19 nov 2024, 10:28

Будител – по Мария Лалева 

  Poesía » Filosófica, Otra
56 0 0

Всеки, който с дума, или жест

те е накарал да се вгледаш в себе си

да се преосмислиш и прозреш,

да победиш изцяло страховете си...

Да излезеш и да заявиш

ти твоя пазена за дълго песен,

Да прекрачиш и да победиш

ти вчерашните граници тъй тесни,

за да видиш колко си голям

и колко можеш ти да бъдеш силен...

Това е твой Будител! Просто знам.

Той кара те да вярваш във красивото,

че заслужаваш го, извикваш го на пътя си

че тук е то едничко зарад теб.....

Такъв човек ще може да е всеки

твой приятел, брат, любим и враг заклет.

Ти можеш да го чуеш просто в песен,

да го откриеш в книга, или филм

Навсякъде, където тази среща

е писана, за да те промени.

Защото знам, че тази проста среща

се случва със причината една.

За да ти каже, че изпускаш нещо

и бягаш пак от своята душа!

Будителят един се появява,

за да те върне в пътя и Света.

За да те пречисти и проправи

нов път за теб и твоята душа!

 

 

 

 

© Росица Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??