И не един, и двама бяха -
всички патриоти
с борбени души
и всички
с мастилото и словото вървяха,
част от тях с оръжие
преследваха
така желаните за всички хора
свободи!
Впуснаха се в битки трудни,
противника мечтаеха
да победят
и въпреки, че кауза спечелена
много не видяха,
знание
почука на всичките врати.
Макар и млади да загинаха,
героите са на народа,
затуй ний помним
техните дела,
тъй светли и необходими
за прекрасната ни, борбена
страна!
© Славка Todos los derechos reservados