1.11.2009 г., 0:43 ч.

Будители 

  Поезия » Гражданска
876 1 6

И не един, и двама бяха -

всички патриоти

с борбени души

и всички

с мастилото и словото вървяха,

част от тях с оръжие

преследваха 

така желаните за всички хора

свободи!

 

Впуснаха се в битки трудни,

противника мечтаеха 

да победят 

и въпреки, че кауза спечелена

много не видяха,

знание

почука на всичките врати.

 

Макар и млади да загинаха,

героите са на народа,

затуй ний помним 

техните дела,

тъй светли и необходими

за прекрасната ни, борбена

страна!

© Славка Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??