И бурените са цветя,
въпреки че се отрича,
приели са го, вероятно без тъга,
че на лале и роза нивга няма да приличат.
Но красотата им е в това,
че нямат нужда от човешката ръка
растат и в градини, и на поля,
без да ги поливат, без да им говорят
ах, как завиждам на бурените, че без грижа могат.
© Жале Семпере Todos los derechos reservados