Небето се бунтува,
проблясква във искри;
еуфория царува
в човешките души.
Земята пак очаква
притихнала звезди;
тревата съзерцава,
обляна в светлини.
Спектакълът започва,
а първи редове
заела е природата
със свойте цветове.
Притихнала гората
слуша във захлас
музика красива
с див, чутовен бас.
А само той - човекът,
безмълвно там стои,
гледайки незрящо
безкрайни висоти.
Чувствата ликуват,
мислите мълчат.
Нимфите танцуват.
Светлини бучат.
© Мария Бум- бум Todos los derechos reservados