Jun 8, 2014, 11:19 PM

Буря 

  Poetry » Landscape
568 0 3

Небето се бунтува,

проблясква във искри;

еуфория царува

в човешките души.

 

Земята пак очаква

притихнала звезди;

тревата съзерцава,

обляна в светлини.

 

Спектакълът започва,

а първи редове

заела е природата

със свойте цветове.

 

Притихнала гората

слуша във захлас

музика красива

с див, чутовен бас.

 

А само той - човекът,

безмълвно там стои,

гледайки незрящо

безкрайни висоти.

 

Чувствата ликуват,

мислите мълчат.

Нимфите танцуват.

Светлини бучат.

© Мария Бум- бум All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??