Бях забравил
Бях забравил, че звездите блестят
и даряват с блясъци пищни небето.
Бях забравил, че в малкия ни свят
се впускат в танц земята и морето.
Не допусках, че птиците могат дори,
такива вълшебни куплети да пеят
и весел огън в дома да гори
и чудни светулки посред нощ да греят.
А беше в мрак сърцето обвито
и дишаше някак насила едва.
Радостта в облаци черни бе скрита,
далече от всяка по-свежа трева.
Но свърши се вече с тази печал,
в синевата проблясна лъч светлина,
вещаеща чуден и див карнавал,
даряващ гори и поля с топлина.
Денят ми започва с лъчиста усмивка,
която ме радва и тласка напред.
Виното червено става все по-пивко,
щом ти си до мен - мой чуден късмет.
С изгрева идваш - сияйна, красива,
не смее залеза дори да почука
и с опашка подвита унил си отива,
не успял да намери в небето пролука.
А когато луната яви се отново,
бледнее пред пламъка в твоите очи.
Като славеи запяват нощните сови
и изскачат наяве всички мечти.
А бях забравил, че звездите блестят
и даряват ни радост в мразовитата зима.
Благодаря, че яви се в малкия ми свят.
Надявам се вечно до мен да те има.
© Кирил Панов Todos los derechos reservados