17 feb 2015, 11:16

Бяла лястовица по терлици 

  Poesía » De amor
489 0 2
 
"Бяла лястовица по терлици"
 
 
Бели ангеле, помня те,
в онова утро как слезнал от дърветата на рая ти бе.       
За глътка въздух борба видя 
и с крилете си вятър към мен повя.
Кацна на жицата, после до мен, 
със сините си очи нежно следя моя поглед изтощен.
Със слюнка от човка лепя всяка рана, 
в паника аз дърпах се да стана,
съзря мястото откъдето най-много болка шурти,
където и вълшебен конец не държи.     
Отскубна от себе си пера, 
знаейки, че само пуловер от нежност ще даде топлина.
 
Любовта ме тежко в тялото прободи, 
като от спукано гърне, изливаше се от мен живeца да си ходи,
в миг преди да рухнат  в мен последните опори,
да рече да долети асът на магията и надеждата, който мракът пори.
Птицата жадувана повече от хляб,
от стари, пораснали, малка челяд,
която с ято не иде,
а да я хванеш на разходка: чудо, щастие е,
а тя на две педи и по-близо шава пред моето лице,
да се питаш истина, видение или мираж около мен крачи по нозе. 
 
Чула историята на моята сърдечна клетва,
лястовицата наложи и последното си пернато листо в саможертва.
Усетил как ритъмът в гърди се възстанови, 
скочих да помагам на спасителката си,
мислех си:пулсът забавяше в теб, 
но не ще се предам, хората имат нужда от твоя вълшебен полет.
 
Дълго я лекувах, мина се пролет, лято, есен, втора зима, 
започна да расте бляскавата й перушина.
На бяла и чиста снежинка цвета си върна,
уших ù да се сгрява чифт терлици, с тях бе като малка красива балерина.     
Настана време, събра сили, 
погледите ни влага замъгли ги.
С души по-богати,
прегърнахме се, после целувка, разделихме се в приятелски захвати.
Не събу преждата, заедно с нея от прозореца се спусна,
спираловидна следа остави, блесна като звезда огромна.
 
Бяла лястовица виждал ли си по терлици? 
Тя е тази, която Бог избра за да напомня, 
че подир любовта търчи втора, макар болка по средата да има...
 
  2015г.
 
третият
 

© Третият Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??