Бяла птица
Необятна Вселена в теб аз търся,
в топлината ти притихвам и бродя,
сърцето ти дланите ми сгрява,
от ръцете ти нежност извира.
И се опитвам да се скрия,
и искам до теб да помълча,
и нищо на света не ме спира
Любовта в небе да сътворя.
Божествен си и за мен си ти велик,
тайнствен си и силен си като магнит,
в това сияещо небе тялото ми знае,
че без теб съм бяла птица без криле.
© Ирена Дочева Todos los derechos reservados