Бялата птица
Бялата птица е жива, красота,
тя е Надежда за хората.
Вярват че носи им Щастие тя,
на тях и на техните семейства!
Тя е чиста като момина сълза,
бяла,лети над планини и поля.
Носи Надежда на нас хората,
за здраве, щастие и доброта.
Да кацне на всекиму в дома,
да има засмени хора, малки деца,
да има хляб на тяхната трапеза,
да изцери болните и им вдъхне надежда.
На влюбените да донесе Любовта,
на младите рожба любима една,
Къде си бяла птицо ти сега,
къде отлитна, няма те тука?
Прогониха ли те хората,дали оцеля,
в това време на безверие и нищета?
Зная ти там си някъде в небеса,
летиш, ще дойдеш, аз вярвам в това.
Да вярваш значи да искаш така,
да се бориш и тя ще дойде, бялата птица!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados