14.01.2018 г., 14:43 ч.

Бялата птица 

  Поезия » Философска
636 0 7

                                                                  Бялата птица

 

Бялата птица е жива, красота,

тя е Надежда за хората.

Вярват че носи им Щастие тя,

на тях и на техните семейства!

 

Тя е чиста като момина сълза,

бяла,лети над планини и поля.

Носи Надежда на нас хората,

за здраве, щастие и доброта.

 

Да кацне на всекиму в дома,

да има засмени хора, малки деца,

да има хляб на тяхната трапеза,

да изцери болните и им вдъхне надежда.

На влюбените да донесе Любовта,

на младите рожба любима една,

 

Къде си бяла птицо ти сега,

къде отлитна, няма те тука?

Прогониха ли те хората,дали оцеля,

в това време на безверие и нищета?

 

Зная ти там си някъде в небеса,

летиш, ще дойдеш, аз вярвам в това.

Да вярваш значи да искаш така,

да се бориш и тя ще дойде, бялата птица!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??