6 jul 2010, 15:28

Бъди! 

  Poesía
570 0 3

 

 

        Бъди отронен вик, невидим шепот,

        бъди до мен! Бъди в диханието на дърветата,

        бъди и сивото на делника, бъди на мислите ми ехото,

        бъди и капчиците дъжд по клепките.

        Бъди ми хляб, молитва ми бъди,

        прокоба, огън, клетва,

        бъди в зениците ми юлско слъце призори,

        бъди на устните усмивка сетна.

        Бъди червено вино, капка свян

        бъди! Отрова, злъч и изневяра,

        бъди дъга, надежда, блян

        бъди и  късчета от изоставената вяра.     

        Бъди любов и враг, омраза, гняв,

        бъди и смях, и нежност, в грижите охлузена,

        бъди легло и пристан, изкушение и грях,

        бъди живота ми, или бъди ми муза!

  

© Даниела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??