Бъди благословена, Ево,
задето пренебрегна страх
и очите на Адам отвори
за познанието и така наречения
първороден грях.
Не съжалявай за райските градини,
ябълки и на земята днес растат,
и през всички хиляди години
и чрез мене оцелява
женската ти плът.
Бъди благословена, Ево,
че на змията мъдростта прие
и дори изгонена от Бога,
божественото в тебе
няма да умре.
Не тъгувай за шумящите потоци в рая,
реки и на земята днес шумят,
а някъде високо във безкрая
се раждат птици
и със мен летят.
Бъди благословена, Ево,
чрез теб живее в мен светът
и Дяволът в душата ми лудува,
и чрез мен се раждаш
за хиляден, пореден път.
И всеки ден живея от греха ти,
пирувам на земята със всички си сетива.
Бъди благословена, Ево,
аз съм
достойна твоя дъщеря.
*** *** ***
© Дора Трифонова Todos los derechos reservados