7.08.2011 г., 0:38 ч.

Бъди благословена, Ево 

  Поезия » Друга
449 0 0

 

Бъди благословена, Ево,

задето пренебрегна страх

и очите на Адам отвори

за познанието и така наречения

първороден грях.

 

Не съжалявай за райските градини,

ябълки и на земята днес растат,

и през всички хиляди години

и чрез мене оцелява

женската ти плът.

 

Бъди благословена, Ево,

че на змията мъдростта прие

и дори изгонена от Бога,

божественото в тебе

няма да умре.

 

Не тъгувай за шумящите потоци в рая,

реки и на земята днес шумят,

а някъде високо във безкрая

се раждат птици

и със мен летят.

 

Бъди благословена, Ево,

чрез теб живее в мен светът

и Дяволът в душата ми лудува,

и чрез мен се раждаш

за хиляден, пореден път.

 

И всеки ден живея от греха ти,

пирувам на земята със всички си сетива.

Бъди благословена, Ево,

аз съм

достойна твоя дъщеря.

 

***   ***   ***

 

 

© Дора Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??