В живота си ще срещнеш хора различни,
добри други лоши, едни ярки а други безлични.
Повече от тях ще ти подадат в нужда ръка,
когато паднал си да изправиш своята снага.
В живота си ще срещнеш много жени,
ти любовта си им дай и от тях потърси.
Ще има много трудности и неволи
ако е с теб в тях жената ти я запази.
В живота си ти в земята дърво насади,
създай деца, човече, и дом им направи.
За да оставиш ти след себе си твоя следа
и да остане от времето тя неизтрита.
В живота си ходи с изправена глава,
и не навеждай никога своята снага.
Ние всички хора грешни сме на тази земя,
поискай прошка от Бог и продължи по пътя.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados