13.11.2022 г., 21:20 ч.

Бъди Човек 

  Поезия » Философска
277 1 3
                         Бъди Човек

 

В живота си ще срещнеш хора различни,

добри други лоши, едни ярки а други безлични.

Повече от тях ще ти подадат в нужда ръка,

когато паднал си да изправиш своята снага.

 

В живота си ще срещнеш много жени,

ти любовта си им дай и от тях потърси.

Ще има много трудности и неволи

ако е с теб в тях жената ти я запази.

 

В живота си ти в земята дърво насади,

създай деца, човече, и дом им направи.

За да оставиш ти след себе си твоя следа

и да остане от времето тя неизтрита.

 

В живота си ходи с изправена глава,

и не навеждай никога своята снага.

Ние всички хора грешни сме на тази земя,

поискай прошка от Бог и продължи по пътя.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??