БЪДИ ПОЗИТИВЕН
Излюпиш ли се сутрин от леглото,
позитивна мисъл вкарай си в челото,
и котката да е препикала чаршафа ти,
позитивен ти бъди!
Хладилникът ти празен да е на закуска,
кал от чешмата да тече,
не вкарвай си кахъри на душата,
позитивен си бъди!
Два часа да изчакаш автобуса,
прав да се возиш и с чадър в носа,
обичай ближния, макар че те пребърква,
позитивен ти бъди!
Изнасилване, шантаж и две убийства,
измама от „любимия” ти политик,
приемай като даровете на живота,
остани си позитивен ти!
Любимата в прегръдки на приятел,
детето ти в ръка с наркотик,
какво пък има да се косиш,
бъди си позитивен ти!
Тъй все позитивен си бъди, човече,
и сгоден си, дори на себе си, твърдят
било туй правилната философия,
кому изгодна е, ти прецени, ти прецени!
© Лордли Милордов Todos los derechos reservados