2 jul 2009, 16:57

Бъди за мен 

  Poesía » De amor
656 1 1

 

                Бъди за мен

 

Във ден прекрасен срещнах те и ето -                                                                                 изгря единствено за мен, като звезда.

Косите ти блестяха като злато,

богиня стана ти на моята съдба.

 

Бъди за мене изгрев чист, лазурен,

огрявай ме със своите лъчи.

А после с порив дивен, чуден,

огрей сърцето мое, що плени.

 

Бъди за мене силен дъжд, пороен,

разхлаждай буйните ми страсти ти.

И пак отново с полъха си огнен

води ме ти към твоите висоти.

 

Бъди за мене Слънцето, небето -

дарявай ме с любов и светлина,

обгръщай ме ти нежно кат морето,

разстилащо вълна подир вълна.

 

Бъди за мен, богиньо, ангел земен,

обсипвай ме с любов и с ласки ти.

А после с порив шеметен и звезден

ела при мен и с мене ти бъди.

 

 

 

© Пепа Райчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Великолепно написано, браво!
Propuestas
: ??:??