20 dic 2011, 21:49

Бъдни вечер 

  Poesía
519 0 0

БЪДНИ ВЕЧЕР

 

Сега е бъдни вечер.

Прозорци светят в мрака,

а мене тази вечер,

мен никой не ме чака.

 

Със кученцето двама

компания си правим

и мъката голяма

се мъчим да удавим

 

със винцето червено,

във чашата искрящо,

(към мен е пристрастено,

макар неговорящо!)

 

На празнична трапеза

по малко има всичко.

Аз пия и замезвам,

а то ми е добричко.

 

Тъй предано ме гледа

и сякаш да ми каже:

- Защо си толкоз бледа

и доста тъжна даже?

 

Че пуста е душата,

сама не се живее,

докле ли самотата

ще властва и вилнее?

 

За свой дом аз копнея

и мил другар сърдечен,

но все сама живея,

проблемът ми е вечен!

 

Наздраве, песче мило,

за празника да пием!

Каквото било, било,

надежда да открием.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??