23 sept 2014, 10:18

Българче 

  Poesía » De humor
473 0 1

                                      Българче

                                               По Ив. Вазов

                               Аз съм българче, обичам         

                               наште планини зелени,

                               българин съм, не отричам,

                               но не разчитайте на мене!!!

                              

                               Всичко българско и родно

                               любя, тача и милея -

                               но мечта ми е свободно -

                               във Торонто да живея!  

 

                                          Богат-Беден

 

                               Богатите не умеят да мечтаят,

                               защото имат всичко, което пожелаят.

                               На управниците пък им прави чест,

                               че електоратът днес

                               всичките техни избиратели

                               направиха бедни - но  пък мечтатели!?! 

© Ганчо Пенев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрави за ангажирания правдив
    стих "Богат- беден".
Propuestas
: ??:??