Знаеш ли,Българино?
Какъв е бил твоят дядо?
Селяк горд,стабилен,снажен и як!
Велик Юнак!
Той е бранил земя,народ и стока.
Газил в блата,лед,сняг и вода.
Умирал от болести,студ и глад!
Вдигал се и падал!
Но и такъв,се е борил и надявал!
А ти?
Ти седиш и чакаш,да те унижат,купят,продадат!
Онемял,оглушал и ослепял!
Полека,ставаш роб!
Дали се питаш понякога?
Как ще отидеш такъв,
на Светият Дядов гроб?
10.2015
П.Каменов
© Първан Каменов Todos los derechos reservados